Grenzeloos

Internationaal knooppunt en hotspot van technologie en creativiteit

Breda ontwikkelt zich steeds meer tot een internationaal gerichte stad. Begrijpelijk, want de stad is een knooppunt binnen Europa waar focus ligt op creativiteit en technologische vernieuwing. Steeds meer internationale technische bedrijven kiezen daarom voor Breda als vestigingsstad. Ook meer en meer internationale studenten weten de hogescholen van Breda te vinden. Daarnaast stimuleren we de creatief-technologische branche en het betreden van de wereldmarkt door Bredase technologische bedrijven. Lees hier meer over op de website van HeyBreda.nl.

Voorzieningen voor internationale medewerkers

Heeft u een internationaal opererend bedrijf en heeft u internationale werknemers? In Breda vinden deze kenniswerkers en hun gezinnen alle voorzieningen vinden die ze nodig hebben. Een fijne woonomgeving, natuurgebieden in de regio, alle mogelijkheden voor sportief en cultureel vermaak en goed onderwijs. De International School Breda biedt Engelstalig International Primary Curriculum en Secondary School voor kinderen van 3 tot 18 jaar. Daarnaast is er het Platform Breda Internationals. Dit platform is het Ondernemersteam Breda gestart in samenwerking met Holland Expat Center South, Breda University of Applied Sciences, Avans Hogeschool en International School Breda. Via dit platform kunnen expats en buitenlandse studenten deelnemen aan workshops, sociale bijeenkomsten, kennismaking met Breda en online groepen op social media.

Goede contacten internationaal

Het Ondernemersteam Breda onderhoudt warme relaties met internationale bedrijven in Breda. Daarnaast hebben we speciale stedenbanden met Wroclaw in Polen en Yangzhou in China. De steden delen economische en stedelijke kennis, leren van elkaar en openen deuren voor lokale ondernemers.

Stimuleren internationaal ondernemen

De Gemeente Breda stimuleert Bredase bedrijven om internationaal te ondernemen. Wilt u dat het Ondernemersteam Breda uw bedrijf op de hoogte houdt van beurzen en handelsmissies? Neem dan contact met ons op.