UWV NOW-loket geopend

Publicatiedatum: 
7 april 2020
Werkgevers die in aanmerking willen komen voor de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) kunnen sinds maandag 6 april een aanvraag indienen bij UWV.

Werkgelegenheid behouden

De regeling NOW is bedoeld om zoveel mogelijk werkgelegenheid te behouden in deze moeilijke tijd. Werkgevers met minimaal 20 procent omzetverlies over een periode van 3 maanden, komen in aanmerking voor een tegemoetkoming in de loonkosten voor de maanden maart tot en met mei, op voorwaarde dat ze hun personeel gewoon doorbetalen. Die tegemoetkoming is maximaal 90 procent bij een omzetverlies van 100 procent en evenredig minder bij een lager omzetverlies. In eerste instantie betaalt UWV een voorschot van 80 procent van de tegemoetkoming. Het voorschot wordt in 3 termijnen betaald.

Checklist voor werkgevers

UWV verwacht werkgevers die een complete aanvraag indienen binnen 2 tot 4 weken te kunnen uitbetalen. Om werkgevers daarbij te helpen is op de website van UWV straks een checklist te vinden met de benodigde gegevens. UWV rekent op tienduizenden aanvragen per dag.

Meer informatie en aanvraag indienen: website UWV

Over UWV

UWV staat voor Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen en is sinds 2002 de Nederlandse overheidsinstelling die verantwoordelijk is voor het uitvoeren van de werknemersverzekeringen WW, WAO, WIA, de Ziektewet en de Wajong voor ruim 1,2 miljoen uitkeringsgerechtigden.