Breda brengt leegstaande panden in de binnenstad tot leven

Publicatiedatum: 
15 juni 2020
De Gemeente Breda gaat in nauwe samenwerking met eigenaren en makelaars, leegstaande panden in de binnenstad ‘tot leven’ brengen.

Etalages worden beplakt met levensgrote foto’s die Bredanaars van hun mooie stad maken. De foto’s worden via een QR-code voorzien van contactgegevens van het pand. De onaantrekkelijke kartonnen driehoeksborden en posters met ‘te koop’ en ‘te huur’ verdwijnen zodoende uit het straatbeeld.

In een brief aan de vastgoedeigenaren klinkt de oproep om in deze moeilijke periode van de coronacrisis de beleving en aantrekkelijkheid van de binnenstad op niveau te houden. Wildgroei van verschillende borden en posters op lege panden verrommelt de stad. Met de foto’s op de etalages krijgen leegstaande panden weer positieve aandacht. Uiteindelijk zal dit de mogelijkheden tot nieuwe verhuur of verkoop vergroten, zo is de verwachting.

Een aantal makelaars en de Vereniging Commercieel Onroerendgoed Breda (VCOB) kwamen met het initiatief voor de campagne die tot 1 september duurt. Via de hashtag #ikmaakbredamooier kunnen Bredanaars foto’s sturen, waaruit een selectie gemaakt wordt. De Gemeente Breda zorgt voor de bestickering en ook voor het verwijderen op een later moment.

Wethouder Boaz Adank bracht vrijdag 12 juni een eerste foto aan (zie afbeelding). Hij is enthousiast om zo de binnenstad toch aantrekkelijk en mooi te houden. Een mooie expositie die kan leiden tot meer verhuur of verkoop.