Eerste exemplaren (ON)Benut Breda boek uitgereikt

Publicatiedatum: 
10 juli 2020
In 2019 hebben verschillende panden in Breda een nieuwe functie gekregen en zijn daarmee getransformeerd.

Een aantal mooie voorbeelden zijn gebundeld in het boekje (On) Benut Breda (derde boekje op rij!) middels diverse inspirerende verhalen en foto’s van transformaties. 

Woensdagochtend 8 juli overhandigde Wethouder Daan Quaars de eerste exemplaren aan o.a. de eigenaren van de panden. Vanaf 08.00 uur waren de zij van harte welkom in de Foodhall in Breda voor deze feestelijke plechtigheid. Uiteraard met voldoende gelegenheid om elkaar te ontmoeten en ervaringen te delen onder het genot van een heerlijk ontbijt! 

Onbenut wordt weer benut

Bij het terugdringen van leegstand in panden is creativiteit troef. Door het toepassen van transformatie kan het onbenutte, (weer) benut worden. Panden die kampen met leegstand kunnen door middel van functieverandering nieuw leven ingeblazen worden. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de krapte op de woningmarkt. Wonen boven winkels op plekken die nu alleen voor opslag gebruikt worden. Leegstand biedt prachtige kansen en helpt om erfgoed te behouden voor toekomstige generaties. 

Transformaties zichtbaar maken

Merel Mulders, projectmanager transformatie & leegstand vastgoed Gemeente Breda, licht toe: “Het transformatiebeleid willen we zichtbaarder maken. Daarom hebben we mooie voorbeelden gebundeld (On)Benut Breda staat vol mooie voorbeelden van transformaties van gebouwen en inspirerende verhalen over transformaties. Het aanpakken van leegstand vraagt maatwerk, inzet van velen, een lange adem én een beetje geluk om partijen te verbinden. Soms werken we vanuit het interne team aan strategisch transformaties op stedelijk niveau, maar het merendeel van de tijd besteden we aan het afstemmen, het stimuleren, het overleggen en het verbinden van partijen met elkaar. Aanpakken van leegstand brengt nieuwe vitaliteit in gebouwen en gebieden.”

Nieuwsgierig geworden?

Het boekje kun je hier als pdf downloaden.
Naast het boekje (On)Benut Breda is een website ontwikkeld waar meerdere getransformeerde panden te vinden zijn, neem een kijkje op deze site en laat je inspireren: www.transformatiebreda.nl