Van Oost-Duitsland naar Manhattan

Publicatiedatum: 
10 juli 2020
Donderdag 1 juli 2020 bracht Wethouder Boaz Adank een bezoek aan de nieuwe bezorgservice van Sligro Food Group, gevestigd op de plek van de voormalige Philips-fabrieken in Breda-Noord.

Hoewel een grote feestelijke opening, vanwege de Corona maatregelen, er nu (nog) niet in zat, bood de wethouder op deze manier toch een warm welkom in Breda. De bezorgservice, van ca 5,4 hectare groot, aan de Kapittelweg is een samenvoeging van het Heineken DC Oss, Heineken DC Etten-Leur en de bezorgservice van Sligro in Gilze. Sligro richt zich met name op bestellingen die worden bezorgd bij horecaklanten, bedrijfsrestaurants, zorg en attractieparken in de regio. Breda is volgens vestigingsdirecteur Richard van Ruiten een ideale vestigingsstad door onder andere de korte verbindingen in zuidwest Brabant. Daarnaast kunnen ze op die manier deels ook hun internationale ambities waarmaken in België. 
 

Samen de schouders eronder

Maandag 22 juni 2020 was de eerste werkdag in het nieuwe pand. Desondanks voelt het een paar dagen later al als een geoliede machine. Uiteraard zijn er hier en daar nog wat kinderziektes, maar die worden snel verholpen. Medewerkerstevredenheid heeft Sligro hoog in het vaandel staan. “Dit resulteert dan ook in een betrokken club medewerkers die echt samen de schouders eronder hebben gezet,” aldus Van Ruiten. Daarmee doelt hij op de verhuizing die slechts in één weekend tot stand is gekomen. “Het voelt van Oost-Duitsland naar Manhattan,” glimlacht hij. Daarmee doelt hij op het verouderde pand in Gilze. 

Duurzaam ondernemen 

Het gebouw in Breda ademt innovatie door de nieuwste technieken en er is veel licht en ruimte. Duurzaam ondernemen heeft alle aandacht. Zo waren ze op het moment dat wethouder Boaz Adank een bezoek bracht nog bezig met de montage van maar liefst 8000 zonnepanelen op het dak. Maar denk ook aan bijvoorbeeld vleermuiskasten en het hergebruik van warmte van de koelinstallatie waardoor geen gasaansluiting nodig is.

Stijgende werkgelegenheid 

Van Ruiten licht toe dat Corona ook een grote impact heeft gehad op hun diensten. “Normaal gesproken rijden we met 45 vrachtwagens per dag, op het dieptepunt van Corona slechts met 12. Je merkt toch dat bedrijfskantines minder bestellen, de horeca natuurlijk een tijd dicht is geweest en nog steeds niet op volle toeren draait. Festivals als Lowlands en Concert at Sea gaan ook niet door. Dat zijn ook onze vaste grote afnemers.” Inmiddels zien ze wel een stijgende lijn en kijken ze positief naar de toekomst. Naar verwachting stijgt dan ook de werkgelegenheid. “Als het straks allemaal weer gaat draaien, na Corona, dan hebben we vele nieuwe krachten nodig.” Ook is er ruimte voor stages, BBL-trajecten en bijbanen voor studenten. De toekomst ziet Van Ruiten dan ook positief in. 

Wij wensen de Sligro heel veel succes in Breda!