Subsidie Toegepaste Technologie en Creativiteit voor 4 projecten

Publicatiedatum: 
15 oktober 2020
Subsidie Toegepaste Technologie en Creativiteit voor 4 projecten

Vier projecten in Breda ontvangen een bijdrage uit de Subsidie Toegepaste Technologie en Creativiteit! Uit de ronde van 1 juli zijn de volgende projectvoorstellen toegekend:

  • Een modulair platform voor elektrische driewielige stadsvoertuigen op zonne-energie (lead partner TUX Mobility)
  • Research en Development hub voor de commerciële entertainment wereld (lead partner Plugged Live Shows)
  • Digital Twin voor de hotelsector waarin data realtime in 3D wordt gevisualiseerd vanuit draadloze, energiezuinige sensoren  (lead partner Handpicked Agencies)
  • Het bouwen van een ecosysteem rond de Sports Tech Campus Breda waar de thema’s Sport, Vitaliteit, Innovatie en Ondernemerschap samen komen (lead partner Stichting Vitaal Breda).

Alle projecten kennen meerdere samenwerkingspartners en dragen bij aan de doelstellingen van de Economische Visie. Zij ontwikkelen nieuwe oplossingen met technologie en dragen bijvoorbeeld bij aan werkgelegenheidsgroei, het binden van talent of het genereren van oplossingen voor maatschappelijke problemen. De 4 projecten zijn uitgekozen uit 16 inzendingen. In totaal ontvangen ze €97.325 subsidie. De totale investeringswaarde van de projecten is €469.629

De Gemeente Breda heeft dit jaar de Subsidie Toegepaste Technologie en Creativiteit opengesteld om initiatieven in de stad te ondersteunen die bijdragen aan de ambitie van de Economische Visie die in 2019 is vastgesteld. Met een inzet op nieuwe technologie en creativiteit versterkt Breda haar innovatieve kracht in het héle bedrijfsleven en wordt bijgedragen aan slimme oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen. Voor de najaarsronde van 1 oktober zijn 6 projectvoorstellen ontvangen. Deze zullen de komende weken beoordeeld worden. Om een impuls te geven aan de huidige economische situatie is het budget verhoogd en is hiervoor  in totaal maximaal €150.000.